marți, 17 februarie 2009

cugetare

Cum stim cand e momentul nostru? Stim vreodata? Sau pur si simplu sintagma „seize the moment” e o prostie? Caci daca nu stii, cum sa faci ceea ce trebuie la momentul potrivit?

Eu zic ca nimeni nu isi da seama de momentul potrivit. Isi da seama de persoana dar momentul ramane un mister. Asa ca s-ar putea sa cunosti persoana potrivita dar sa nu iti dai seama ca ai ratat momentul.

Bine…asta nu inseamna ca momentul e unic. Nici asta nu cred. Timpul trece, corect, dar daca nu cunosti momentul potrivit eu zic ca il poti crea. Iti trebuie doar perseverenta si multa rabdare.

Recunosc...in ultima vreme stau prost la capitolul cu trecutul marii dar incerc sa imi aduc aminte de ce e si a fost frumos, de lucrurile care ma fac fericit, de oamenii care merita ceva mai mult decat au. Si in mod special de persoana care ma face fericit.

Pan la urma, daca tot ti-a trecut momentul ce mai ramane altceva de facut decat sa te gandesti cum de a trecut, ca doar semnele erau clare. Simplu: erai tu prea orb. Nu vedeai decat fericirea de atunci. E bun si asa...pentru un timp. Dar am zis mai sus ca timpul trece. Si daca nu tii pasul ramai doar sa trimiti in eter ganduri frumoase si amintiri care te leaga de trecut. Le trimiti ca stii ca acolo, undeva, in eter, sunt si gandurile care iti raspund.

Ce mai ai de facut? Sa ai rabdare si sa creezi din nou momentul, atmosfera, sa creezi iubirea. Din nou. Sa reaprinzi o flacara care arde mocnit. Suna simplu. Sufli de cateva ori si mai pui ceva lemne pe foc. Dupa aia iti dai seama ca te-ai inselat; nu-i ca la soba. Daca sufli se face frig si crede-ma ca nu lemne tre sa pui pe focul asta.

Deci intreb: stim cand ne vine timpul? Stim cand sa-i spunem cuiva ce simtim? Stim ca persoana aceea nu ne va rade in nas sau ca nu se va speria? Raspunsul meu: nu stim. Mergem la risc si speram sa fie bine. Nu intotdeauna e. Pe deasupra marea majoritatea a oamenilor sunt si foarte transanti cand vine vorba de foc. Normal...focul te arde. Oare chiar numai un pompier te poate scoate din flacari? Daca da, atunci iti pui intrebarea: oare persoana din fata mea nu vrea sa o faca pe-a pompierul ptr mine?...doar de data asta?...

Spunea cineva ca „a iubi este cea mai mare aventura a vietii”. Si, ca in orice aventura, in dragoste te arunci cu capul inainte. Ramane sa speri ca saritura ta se va sfarsi intr-un lac de priviri calde si mangaieri...

Niciun comentariu: